×

Missatge d'error

Notice: Undefined index: und a include() (línia 84 de /var/www/vhosts/mataroaudiovisual.cat/httpsdocs/sites/all/themes/mataroaudiovisual07/templates/node/node.tpl.php).

Les voluntats anticipades, un dret per descobrir al CAP de Rocafonda

El CAP Rocafonda-Palau de Mataró acull des del 13 de gener una exposició itinerant sobre la declaració de voluntats anticipades. Una mostra que forma part d’una campanya que pretén donar a conèixer el dret que tenen els pacients de fer complir les seves voluntats en situacions clíniques que els impedeixin expressar-se. L’objectiu és sensibilitzar tant els professionals sanitaris com la població sobre el dret d’autonomia del pacient i la utilitat de deixar redactat un document on s’explica quin tractament mèdic es vol rebre en el cas de trobar-se en una situació d’incapacitat per prendre decisions o comunicar-se en un futur.

Aquest tràmit el pot iniciar qualsevol persona major d’edat que es trobi en plenes facultats. Des del CAP de Rocafonda-Palau, admeten que l’exposició encara no ha generat un retorn destacable pel que fa al nombre d’interessats. Tot i així, la treballadora social-sanitària Helena Díaz afirma que amb la promoció d’iniciatives com aquesta, l’interès es desperta al cap d’un temps. Des dels Centres d’Atenció Primària han detectat que el desconeixement és el principal causant del baix índex de sol·licituds per tramitar les voluntats anticipades. Moltes persones creuen que és un procés llarg i costós, però en realitat, no és així.

La mostra sobre voluntats anticipades del CAP de Rocafonda-Palau, formada per suports verticals, es podrà veure fins el 24 de gener. En el cas que es necessiti més informació, es recomana que l’interessat demani hora al treballador social del seu CAP o, per altra banda, que consulti la web de la Generalitat: http://canalsalut.gencat.cat/ on podrà trobar, fins i tot, models d’aquest tipus de document.

Informa: L.Sanmiquel / C.Sánchez