Les visites augmenten als cementiris per Tots Sants

La diada de Tots Sants ha estat sinònim des de fa segles de visita als cementiris per honorar i recordar els difunts. Portar flors i netejar nínxols i sepultures és una de les vistes més habituals en aquests dies, tant al cementiri dels Caputxins com al de les Valls. Malgrat el dia de més afluència encara és l’1 de novembre, fa pràcticament una setmana que s’han ampliat horaris d’obertura i atenció al públic i són molts els que avancen la seva visita. Així ho ha explicat al programa El Mirador, el gerent de Cementiris Metropolitans, Joan Hans.

En tot cas, i malgrat les visites als cementiris es continuen mantenint, els canvis en les formes d’enterrar els difunts i les formes de recordar-los han canviat. Tant és així, que amb dades del 2018, gairebé el 50% de les sepultures fetes l’any passat a Mataró, van ser incineracions. Una tendència a l'alça que anirà en augment durant els propers anys.

Per fer més agradable la visita, durant aquests dies s’han programat activitats. Demà es farà el concert dels panteons, un recital que es farà a les 12h del migdia a la porta principal del Cementiri dels Caputxins, on també es pot visitar l’exposició “Vent” de Jordi Sans. Diumenge passat, l’historiador i periodista Manuel Cusachs, va fer una visita guiada per aquest espai, a la que van assistir més de 100 persones.

Per facilitar l’arribada als cementiris Mataró Bus ha reforçat el servei durant les hores d’obertura de l’equipament. Es poden consultar els canvis a la web www.matarobus.cat

Informa: C.Salad