Les teràpies amb gossos de l’Hospital de Mataró també són beneficioses pels adults amb trastorns mentals

Es compleixen tres anys de les teràpies assistides amb gossos a l’Hospital de Mataró. Des del juny del 2016, un cop a la setmana l’Hospital de Mataró i l’empresa especialitzada ItCan realitzen sessions a l’àrea de Salut mental amb gossos. A causa dels bons resultats mostrats amb la unitat infantil i juvenil, la teràpia també s’ha començat a aplicar en persones grans.

Les teràpies es realitzen un cop a la setmana i es fan a escala grupal amb la presència habitual de dos gossos seleccionats pel seu caràcter i preparació davant aquest tipus de situacions, en “Mou” que és un cocker, i la “Nona, un creuat de Golden. Les sessions comencen amb una breu presa de contacte amb els gossos tot seguit d’algun exercici preparat pels terapeutes amb la intenció que els pacients treballin i es relacionen entre ells. 

Els resultats de la teràpia amb gossos mostren beneficis positius com la millora de l’autoestima dels ingressats, a més d’ajudar-los a controlar els seus impulsos.  

Aquesta teràpia que porta ja 3 anys de vida és un programa pioner a Catalunya que de cara al futur busca obtenir major visibilitat i presentar les enquestes de satisfacció, recollides durant els dos anys anteriors, per valorar quantitativa i qualitativament el que els usuaris volen del projecte.

Informa: S.Ruiz

Tags: