Les Serventes de Maria, obligades a marxar de la ciutat

Després de 133 anys a la ciutat, les Serventes de Maria es veuen obligades a marxar de Mataró. La falta de vocacions i el fet que les monges que hi viuen són cada vegada més grans, han empès a aquesta congregació religiosa a tancar la casa que té a la ciutat. La seva missió és la de vetllar malalts a domicili de forma gratuita, tasca que han estat portant a terme a Mataró, des que hi van arribar l'any 1885. Una feina que ha estat fent de forma desinteressada i com elles diuen "esmeradament", durant tot aquest temps. Ara els toca marxar, tot i que encara no saben quan ni a on. Afirmen que ho fan amb molta pena i molt agraides per tot el que els ha donat la ciutat.  

Ara mateix a la casa hi viuen 14 germanes, tot i que moltes d'elles, degut a la seva edat, no poden sortir ja a cuidar malalts. Una feina que fan sobretot amb les famílies amb menys recursos i que per tant, més necessiten de la seva ajuda.  

Ara els tocarà marxar, algunes després de més de 20 anys a la ciutat. Seguiran amb el seu dia a dia habitual fins que les avisin. Llavors es posarà el punt i final a una llarga història de solidaritat i entrega entre les Serventes de Maria i la ciutat de Mataró. 

Un cop elles ja no hi siguin la intenció és poder mantenir la vocació de l'edifici i d'aquesta manera poder preservar part del seu llegat. En aquest sentit s'està treballant perquè alguna altra entitat o associació de caràcter solidari hi pugui traslladar part de la seva activitat.

Informa: A.Gual / S.Ruiz