"Les Santes" de Jaume Arenas tornen al fons del mar

La imatge del dia d’avui ha estat la immersió de la nou grup escultòric de Les Santes, que a partir d’ara reposarà al fons del mar, concretament una milla endins davant el Port de Mataró. Aquesta escultura, feta de bronze, a partir dels motllos originals de Jaume Arenas, substitueix a l’antiga escultura de plom, que data de l’any 1955. Aquesta immersió s’ha fet  enmig d’un acte festiu amb la participació del vaixell Santa Eulàlia i el Llaüt Sant Ramón. Aquest acte forma part de la llista d’activitats programades per commemorar els 100 anys del naixement de Jaume Arenas, autor d’aquesta escultura i artista reconegut, sobretot en l’àmbit de la pintura, i concretament de l’aquarel·la.

L’acte d’aquest matí ha servit per rememorar també aquell 28 de juliol de 1955. Dia en que les santes originals de Jaume Arenas van endinsar-se al mar enmig de l’expectació de la Mataró de l’època. Un grup escultòric aquell, fet de plom reutilitzat a partir de les aportacions que van fer diversos mataronins i mataronines.

Un acte, el de 1955, que es troba immortalitzat en video i que es pot veure en la recent inaugurada exposició “Les Santes al mar”, que commemora els 100 anys del naixement de Jaume Arenas. També s’hi troba recollida en aquesta exposició, la restauració que es va fer a l’escultura l’any 1984.  

 

Informa: A.Gual/ F.Andrés