Les restriccions per circular amb vehicle pel centre de Mataró ja estan en funcionament

A partir d’aquest dimecres, han entrat en vigor les mesures que regulen l’accés al centre de la ciutat amb vehicle. Tot i que estava previst que aquesta restricció s’implementés a partir de l’1 d’abril, la situació sanitària va obligar a posposar-la fins l’1 de juliol. Després d’haver deixat un període de transició i adaptació que va començar el passat 22 de juny, ara es començaran a posar sancions a qui no compleixi amb la normativa. 

Amb aquesta iniciativa, consensuada amb restauradors, comerciants i veïns de la zona, es busca potenciar l’activitat comercial i cultural del centre i facilitar el passeig dels vianants. 

Pel que fa a la regulació de la circulació dels vehicles de càrrega i descàrrega, s’han establert horaris per efectuar els serveis en funció d’un parell d’àrees diferenciades. Hi ha una àrea anomenada ‘general’ que inclou La Riera i l’entorn, i una altre que es coneix com a ‘condicionada’ i que engloba els voltants de la plaça Gran. Els transportistes, a més dels horaris, hauran de tenir en compte que han d’estacionar a les àrees DUM, han d’utilitzar un indicador horari i no podran ocupar la plaça d’aparcament més de 30 minuts. 

Des del consistori s’han establert excepcions a l’hora de poder accedir al centre amb vehicle. Aquestes són: aquelles persones que siguin residents empadronats, que tinguin mobilitat reduïda o que necessitin un acompanyant, propietaris o llogaters de places d’aparcament, serveis especials, d’urgències i seguretat, activitats de producció i/o distribució intensiva, acompanyants de persones amb necessitats educatives especials o aquells que facin entregues a domicili de compra domèstica o menjar preparat. Per evitar ser multats però, necessitaran tenir una targeta per fer baixar la pilona i identificar correctament el vehicle que utilitzin. De manera puntual, també es podran demanar permisos especials.  

Informa: L.Sanmiquel