Les platges del Varador i el Callao renoven la "Q" de Qualitat Turística

Les platges del Varador i del Callao reben per setè any consecutiu la certificació de la marca ‘Q’ de Qualitat Turística. Es tracta d’un reconeixement d’abast internacional que concedeix l’Institut per a la Qualitat Turística Espanyola (ICTE) a aquelles platges que compleixen uns alts nivells qualitatius en els serveis que presten als usuaris. Des de l’Ajuntament de Mataró, l’obtenció d’aquest certificat es rep com un valor afegit, no només per a aquestes dues platges mataronines, sinó per a tota la ciutat, ja que ajuda a promocionar-la i a destacar-la com a destinació turística, segons ha explicat la regidora de Promoció Econòmica, Dolors Guillén.

Per concedir la Q de Qualitat, una auditoria externa analitza si les platges compleixen uns requisits, que inclouen la gestió ambiental i de recursos, el procés de control i la millora contínua de la seva qualitat turística, i després puntuen de l’1 al 10. A partir de 6, significa conformitat amb el servei; entre 7 i 8, satisfacció i entre 9 i 10, excel·lència. A Mataró, les platges del Varador i del Callao han estat puntuades un 9’6, quatre dècimes més que l’any passat.

Aquest any s’han avaluat aspectes com els serveis de salvament, el control de la qualitat de la sorra i l’aigua, la neteja i manteniment de les instal·lacions, l’accessibilitat o la informació que es dóna als usuaris. El Varador i el Callao han rebut la Q de Qualitat gràcies, sobretot, a algunes millores que ha fet l’Ajuntament, pel que fa a l’accessibilitat a les platges, lavabos i guinguetes. També s’ha valorat de manera positiva la seguretat, possible gràcies a la incorporació d’una hora més de socorristes a la platja i més línies de vida, i la informació als usuaris, amb panells informatius en quatre idiomes.

La Q de Qualitat és una garantia de servei turístic de qualitat a la platja, amb el compromís d’aconseguir la plena satisfacció dels usuaris. Com a destinació, aporta a Mataró un valor afegit respecte a d’altres platges del territori. I és que, sobretot, ajuda a posicionar turísticament Mataró i a assegurar una bona imatge amb la implantació de la qualitat i de la millora continua de les platges.