Les platges de Mataró a punt per l’arribada de l’estiu

Aquest any la costa mataronina comptarà amb 7 guinguetes, una foodtruck, un punt de lloguer d’embarcacions lleugeres i es repetirà, per tercer any consecutiu, l’experiència de la platja de gossos.

Platja del Varador aquest cap de setmana (tvmataró)

L’arribada del mes de juny és sinònim a l’inici de la temporada de bany per aquells que només es posen de peus a l’aigua quan arriba la calor. Malgrat que aquest el temps no ha acompanyat massa fins ara, aquest cap de setmana ja s’han pogut veure banyadors, tovalloles, algun para-sol i gent practicant esport.

Matilde (usuària de la platja de Mataró): La platja em dona pau. Vaig a casa meva nova. Jo d’aquí me’n vaig sobre la 1 i com que no surto per les tardes... als matins he de ser aquí perquè em dona vida.

Rotuel, Adrià i Quico (usuaris de la platja de Mataró): Portem tot l’any venint cada dissabte a jugar a volei. Fins ara només ens ajuntàvem tres o quatre. Ara amb el bon temps ens ajuntem més.   

Per aquesta temporada, la costa mataronina comptarà amb 7 guinguetes, una foodtruck i un punt de lloguer d’embarcacions lleugeres a la platja del Varador. Respecte a les guinguetes que es van licitar per aquest estiu, n’hi ha hagut dues, una situada a la platja del Callao i una altra a la del Varador, que han desertes. Després del darrer cap de setmana, des de la guingueta Viña del Mar Beach Club esperen que la temporada comenci a animar-se.

Claudio Vargas (guingueta Viña del Mar Beach Club): Portem dos mesos oberts. El clima no ha acompanyat molt però de moment la cosa va tranquil·la. Esperem que vagi a més. Esperem que vingui més gent i que això s’ompli.

La temporada de bany donava el tret de sortida el passat 13 de maig, moment en el qual també començava a prestar-se el servei de vigilància, salvament i socorrisme a les platges del Varador, Callao, Ponent i Sant Simó. Un servei que s’oferirà fins l’11 de setembre i que alternarà 10 socorristes entre setmana i 15 els caps de setmana entre les 10 del matí i les 7 de la tarda.

El que ja està en funcionament també és la platja per a gossos situada a Ponent. Per tercer any consecutiu es destinarà el 50% de la superfície d’aquesta platja a l’ús recreatiu de gossos. Per accedir-hi només farà falta que els animals tinguin la cartilla de vacunació vigent, microxip i que estiguin censats. Aquesta platja estarà habilitada fins el 30 de setembre.

El que encara no ha començat és el servei de bany adaptat. Continuarà oferint-lo la Creu Roja però no es prestarà fins l’1 de juliol. Serà en horari d’11 del matí a 6 de la tarda a la platja del Varador i es recomana demanar cita prèvia per fer-ne ús. Tampoc funcionen, a dia d’avui i per les restriccions derivades de la sequera, les dutxes de les platges.