Les persones d'entre 70 i 79 anys ja es poden vacunar fora dels CAPs

A Mataró podran demanar hora al punt de vacunació del Centre Cívic del Pla d'en Boet

Fotografia: Mataró Audiovisual

El Departament de Salut amplia els punts de vacunació de les persones d'entre 70 i 79 anys. Fins ara, aquest grup d'edat se'ls citava al CAP per administrar-los la vacuna de Pfizer. A partir d'aquesta setmana, les persones nascudes entre el 1942 i el 1951 també podran demanar hora per vacunar-se en els punts que ja estan en funcionament per altres franges d'edat. L'objectiu de Salut és poder posar la primera dosi de la vacuna de Pfizer al màxim nombre de persones en poc temps.

En el cas de Mataró, el Centre Cívic del Pla d'en Boet és el punt on aquest col·lectiu es pot dirigir, a banda dels CAPs, per rebre la vacuna de Pfizer. Per fer-ho, cal demanar hora a la web vacunacovidsalut.cat. Aquest centre cívic, des de principis d'abril, està habilitat com a punt de vacunació per reforçar el CAP Gatassa en l'administració de la vacuna d'AstraZeneca a persones d'entre 60 i 65 anys. 

A Mataró ja s'han administrat 27.817 primeres dosis, el que representa un 25,4% de la població major de 16 anys. També s'han posat 10.186 segones dosis, un 9,4%.

Els indicadors de la Covid-19, de nou a l'alça a Mataró

D'altra banda, els indicadors de la Covid-19 tornen a incrementar-se lleugerament a la ciutat. Durant l'última setmana s'han detectat 117 positius a Mataró. Una xifra inferior a la d'ara fa una setmana, quan se'n van detectar 154, però lleugerament superior a dissabte quan es va marcar el mínim d'aquests últims dies amb 109 positius setmanals.

Aquest augment també ha fet créixer el risc de rebrot que se situa als 200 punts; dissabte era de 162. La velocitat de transmissió ha passat de 0,72 el dissabte a 0,96 avui.

 

Informa: S.Ruiz