Les persones d’entre 60 i 65 anys ja poden a vacunar-se

La reserva de cita es pot fer al web vacunacovid.catsalut.gencat.cat. En cas de no trobar cites disponibles, Salut recomana provar-ho els següents dies

Fotografia: Mataró Audiovisual

Comença la vacunació de persones d’entre 60 i 65 anys. El Departament de Salut ha començat aquest dimecres la campanya de vacunació de la població general. Aquest grup d’edat, de moment, rebrà la vacuna d’AstraZeneca, després que l’Agència Europea de Medicamentshagi donat el vist-i-plau a seguir administrant aquesta vacuna  i que el Ministeri de Sanitat hagi augmentat l’edat de qui pot rebre-la.

A Mataró, la vacunació de persones d’entre 60 i 65 anys se centralitza al CAP Gatassa. De fet, en aquest centre sanitari és on fins ara s’estava vacunant els treballadors essencials també amb Astrazeneca.

La cita per aquest grup d’edat, com fins ara, es farà per ordre d’edat, de més gran a més jove, i prioritzant les persones de més risc. La cita es pot sol·licitar a través del web vacunacovid.catsalut.gencat.cat. També a través d’un SMS que reenviarà a un aplicació on reservar dia, hora i lloc.

En el cas de Mataró, algunes persones que han intentat demanar hora s’ha trobat que no queden cites disponibles. Des del Departament de Salut recomanen provar-ho els dies següents per comprovar nous horaris i disponibilitats. 

Un cop administrada la primera dosi, la informació quedarà registrada al portal La Meva Salut, per saber la data de la segona dosi o descarregar un justificant de vacunació.

Per poder tenir el major nombre de persones vacunades el més ràpid possible, el Departament de Salut contempla començar les properes setmanes una campanya de vacunació massiva entre la població general. En aquest sentit, un cop arribin les dosis suficients, Salut preveu vacunar 6,6 milions de persones. Ho vol fer a un ritme d’entre 200 mil i 500 mil dosis setmanals. Per aquesta vacunació massiva s’habilitaran més de 500 punts de vacunació a tota Catalunya, la gran majoria CAPs. També està previst que hi hagi gairebé una cinquantena de punts mitjans i cinc grans espais arreu del territori.

La campanya de vacunació de població general s’està fent en paral·lel a la dels majors de 80 anys i grans dependents, que se segueixen vacunant als diversos CAPs de Mataró.

 

Informa: S.Ruiz