Les ocupacions cauen un 45% en els últims tres mesos a Mataró

Els Mossos atribueixen la reducció de denuncies al desmantellament d’una xarxa organitzada de 8 persones que haurien usurpat fins a 56 pisos a la ciutat

Les ocupacions a Mataró s’han reduït un 45% en els últims tres mesos. Malgrat que la percepció és que aquest tipus de delictes van a l’alça a la ciutat, les dades posen de manifest que el fenomen aniria a la baixa. Des del setembre el nombre de denuncies se situa a nivells de fa tres anys, previs a la pandèmia.

Els Mossos d’Esquadra remarquen que aquesta tendència té relació directa amb l’esforç d’investigació que s’està portant a terme. De fet, el mes de juliol la policia catalana va desmantellar un grup de 8 persones que, segons les indagacions, eren responsables de fins a 56 ocupacions que s’haurien portat a terme els darrers mesos a Mataró.

El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, atribueix aquesta operació directament amb la davallada dràstica de les ocupacions.

"Han estat molt rellevants les detencions que es van produir ara fa uns mesos, de vuit persones, que, presumptament, eren els responsables de prop de 60 ocupacions. Aquesta pressió sobre aquest tipus de delicte, nascut de la preocupació de la ciutadania i amb l’esforç de tots els cossos policials han donat com a resultat una davallada d’un 45% de les ocupacions a la ciutat", Joan Ignasi Elena, conseller Interior Generalitat

Durant la investigació dels Mossos, es va confirmar que la banda es dedicava a ocupar pisos, canviava els panys i revenien les claus a persones vulnerables.

Informa: Ll.Martínez