Les obres la Sagrera tallaran dos dies la circulació de trens entre Mataró i Barcelona

Fotografia: Adif

La circulació de trens entre Mataró i Barcelona quedarà interrompuda entre el 25 i el 27 de juliol pel trasllat de les vies a l’interior de la futura estació de La Sagrera. Durant aquests dos dies, Adif preveu traslladar una de les dues vies i instal·lar  un desviament provisional. A més del tall, aquest desplaçament comportarà que durant tres mesos i mig els trens de la línia del Maresme circulin per via única en un tram d’1,7 quilòmetres. L’objectiu d’Adif és que els trens puguin circular per l’interior de la nova estació de la Sagrera aquest novembre.

Tot i que es reduirà la capacitat operativa, Adif vol mantenir el trànsit de trens de les línies R1 i RG1 de Rodalies. És per això que ha anunciat que s’implementaran plans alternatius de transport per assegurar la mobilitat dels usuaris.

D’altra banda, Adif també està reprogramant el calendari de les obres de reforç i reparació de l’escullera que protegeix les vies de tren entre Mataró i Cabrera de Mar a causa de la crisi sanitària, els episodis d’intenses pluges que hi ha hagut aquesta primavera i la complexitat de l’actuació. Unes obres que ja van patir un endarreriment a principis d’any per la borrasca Glòria. Tot i això, Adif assegura que els treballs segueixen avançant i que de moment ja s’ha millorat la protecció de 650 metres de vies dels 2,2 quilòmetres previstos per reforçar.

Informa: S.Ruiz