Les obres del braç i la bocana eviten danys pel temporal Cèlia al Port de Mataró

La gerent del Port, Margarita Díez, explica a l'entrevista de Mataró Ràdio que les obres permeten recuperar amarraments en desús

Vista general del Port de Mataró des de l'aire
Vista general del Port de Mataró des de l'aire

El temporal Cèlia ha afectat durant 13 dies el litoral amb onades de gairebé 4 metres. Tot i així, no ha tingut afectació al Port de Mataró perquè, segons ha explicat la gerent a l'entrevista de Mataró Ràdio, les obres que es van fer després del temporal Glòria amb el botaones del braç i la bocana han funcionat.

MARGARITA DIEZ, gerent Port de Mataró. En el port no hem tingut afectació ni a embarcacions ni a infraestructures. I això és important perquè sí que hem vist que altres infraestructures més vulnerables han patit danys. Ha estat un temporal molt llarg, 13 dies, molt més que el Glòria que ens va semblar un temporal extraordinari perquè va durar una setmana), i ara amb alçades d'ona de 3,6 metres que és una alçada d'ones molt important. Amb aquest darrer temporal, el Cèlia, hem pogut comprovar que aquest botaones ha funcionat molt bé.

Les obres de protecció del Port han permès que es puguin ampliar les places d'amarrament d'embarcacions perquè n'hi havia 18 que no es podien utilitzar per l'afectació dels temporals i el Port de Mataró té llista d'espera de nous usuaris.

MARGARITA DIEZ, gerent Port de Mataró. Adequar l'últim dels pantalans que hi havia unes plaques que, com que aquella zona estava molt exposada abans, dons picava l'onatge i aquells amarraments no es feien servir.

El Port es vol obrir més a la ciutadania i ser un espai d'activitats lúdiques i culturals. Durant l'estiu els diversos locals oferiran actuacions i s'està treballant de cara el mes de maig amb la festa Mataró connecta amb el mar.

MARGARITA DÍEZ, gerent Port de Mataró. I també volem fer una festa per a que la gent s'apropi al mar i es digui 'Mataró connecta amb el mar'. I estem treballant per forma part de la Setmana de la Natura i el Port sigui un lloc on passin coses.

Pel que fa al concurs per adjudicar els locals comercials del Port, la totalitat dels 96 locals ja tenen adjudicatari, 14 dels quals són restaurants.

D'altra banda, el mes de setembre començaran les obres per construir un mirador al final del braç del Port.