Les obres de reordenació i millora del Parc del Nord comencen aquesta setmana

Les obres de reordenació i millora del Parc del Nord previstes pel mes d’abril començaran, ara sí, aquesta setmana. El retard s’atribueix a la tardança en l’aprovació definitiva del pressupost municipal. Ho explica el regidor de Verd Urbà, José Antonio Ricis, que a micròfons de Mataró Audiovisual ha assegurat aquest dimecres que el projecte es va haver d’adaptar als nous terminis.  Els veïns del barri de Vista Alegre han estat citats aquest mateix dimecres en una reunió amb tècnics i regidors de l’Ajuntament per conèixer tots els detalls de les obres. Entre totes les actuacions està previst reordenar els itineraris ja existents i millorar la connectivitat del parc així com també la seva accessibilitat a través d’una rampa o d’escales formades per travesses de fusta. També es farà un mirador i s’instal·larà una barana de fusta per garantir la seguretat d’algun dels seus espais.

Les obres tenen un pressupost d’adjudicació de 123.752 euros tot i que l’Ajuntament invertirà 50 mil euros més en la millora de l’enllumenat i en la instal·lació d’un nou parc urbà de salut amb aparells de gimnàstica pensats principalment per a ser utilitzats per a la gent gran. Segons l’Ajuntament fa molts anys que no es toca aquest parc i la pròpia natura l’ha anat transformant fins a deixar-lo en l’estat actual. És per això que segons la regidora de Gestió de l’Espai Públic, Elizabet Ruiz, la voluntat és donar-li vida.

Durant la reunió informativa els veïns també han pogut prendre la paraula per resoldre dubtes. El president de l’Associació de veïns de Vista Alegre, Jose Medina, ha assegurat que les inversions al barri són benvingudes però que el manteniment és clau, especialment en aquest parc que, assegura, té peculiaritats. És per això que insisteixen en prendre mesures concretes de conservació de l’espai perquè, diu la mateixa font, “no duri quatre dies”.

El Parc del Nord de Vista Alegre ocupa una superfície de més de 29 mil metres quadrats i dins de l’espai verd s’hi troba el Centre Social Carrer d’Almeria i el Camp Municipal de Futbol Vista Alegre-Els Molins. En el moment en què comencin les obres de millora del parc es podrien enllestir en un total de tres mesos.

Informa: M.Gómez / M.Castilla