Les noves tecnologies, l'element clau per millorar la qualitat de vida en el futur

Cotxes autònoms, telemedicina o parts del cos robotitzades. Aquests són alguns dels conceptes que el cofundador de “Girafee Strategy” Jordi Marín imagina que conformaran les ciutats i les societats del futur. Marín ha estat un dels ponents de la taula rodona “Fer-se gran al s.XXI, el nou entorn 4.0”, que va tenir lloc ahir al TecnoCampus en el marc de la Mobile Week. Davant del repte d’una societat que cada vegada està més envellida, Marín assegura que la tecnologia pot ser un element clau. Les innovacions tecnològiques i les seves aplicacions socials, però, sovint poden generar inseguretat i fins i tot por en algunes persones. Per Jordi Marín superar aquesta tecnofòbia és important perquè els avenços tecnològics estan al servei de les persones per millorar la qualitat de vida.

En el cas de Mataró, projectes com Gàvius, una app per gestionar ajudes socials, o iniciatives per compartir cotxes són algunes de les mesures que s’estan implementant per millorar la qualitat de vida de les persones a través de la tecnologia.

Segons el regidor de Joventut i Ciutat Intel·ligent, Daniel Hurtado, l’aplicació d’aquesta tecnologia s’ha de fer d’una forma intel·ligent perquè pugui millorar la vida per les persones, sobretot de la gent gran.

Amb aquesta taula rodona, organitzada GENTIC, s’ha posat el punt i final als actes de la Mobile Week a Mataró.

Informa: S.Ruiz / M.Torres