Les noves “Santes” d’Arenas són de bronze i es submergiran el 20 de juliol

La figura de les “Santes” de Jaume Arenas

La figura de les “Santes”, de Jaume Arenas, tornarà al mar el 20 de juny. Es tracta d’una rehabilitació de la peça d’Arenas, creada l’any 55. Era de plom, però per raons mediambientals la nova figura serà de bronze. L’any passat es va realitzar l’esbós i el motlle d’aquestes Santes, que són al passeig del Port i es podran veure al costat del vaixell Santa Eulàlia a partir del dia 18 de juliol. De fet, Àngels Soler, comissaria de les exposició d’Arenas, explica que serà el vaixell qui acompanyi la nova figura altra vegada al fons del litoral de Mataró, coincidint amb el centenari del naixement de l’artista.

Per homenatjar Jaume Arenas, nascut el 1918, Mataró presenta dues exposicions a Ca l’Arenas per apropar l’obra del carismàtic i reconegut pintor mataroní. La primera planta exposarà “Colors d’Aigua”, una selecció de l’univers artístic i personal del pintor fet d’aquarel·la, tècnica en què va destacar. L’objectiu és descobrir-lo a través de les obres més conegudes, però també fantasies i provatures.

La planta baixa, en canvi, mostrarà la història de “Les Santes al Mar”. Un recull d’imatges i pel·lícules que mostren com es va submergir la figura l’any 1955. Tot plegat, es podrà veure fins el 14 d’octubre.

 

Informa: M. Rodríguez