Les mesures de la Generalitat per contenir la Covid-19 s’allarguen 10 dies més

El sector de l’estètica és l’únic que, de moment, podrà reprendre la seva activitat després d’haver estat tancat durant l’últim mes

Aquest migdia la consellera de Salut, Alba Vergés, ha anunciat en roda de premsa la pròrroga de les mesures actuals per contenir la Covid-19 durant 10 dies més. Així doncs, el confinament perimetral de Catalunya entre setmana i el municipal de divendres a diumenge així com el toc de queda seguiran vigents fins el proper dia 23. A més, els establiments de restauració, cinemes, teatres, gimnasos i oci nocturn continuaran tancats també fins llavors.

Segons la consellera Vergés, tot i que ‘la tendència és bona’ i la taxa de transmissió ja es troba per sota de l’1 (se situa a 0.87), el risc de rebrot segueix sent molt alt (frega els 600 punts) i les UCIs del país encara estan molt per sobre de la seva capacitat assistencial. És per això que el govern ha optat per allargar les mesures. A partir del dia 23 de novembre però, un cop finalitzin els 10 dies, Vergés ha anunciat que s’està treballant en un ‘pla de retorn de l’activitat afectada’ i que les primeres en tornar seran aquelles que es puguin desenvolupar a l’aire lliure com ara les terrasses de la restauració o aquells centres esportius que practiquin esport a l’exterior.

Qui ha quedat exempt d’aquesta nova pròrroga ha estat el sector de l’estètica i els massatges. Ells podran reobrir les seves portes a partir de demà. D’altra banda, s’ha establert com a mesura suplementària que els actes religiosos no puguin superar un aforament de com a màxim 100 persones per molt que el límit del 30% que es va establir en l’anterior ocasió els hi ho permeti.

Per la seva banda, Miquel Sàmper, conseller d’Interior, ha assegurat que el toc de queda ‘ens haurà d’acompanyar molt temps’. Recordem que incomplir-lo pot suposar una multa d’entre 300 i 6.000€.

Informa: L.Sanmiquel