Les figures homenatgen els més grans a l'Anada a la Residència

Les figures homenatgen els més grans a l'Anada a la Residència

Amb les piles carregades després d’una nit  tranquil·la, aquest matí totes les figures institucionals han retut el seu particular homenatge als més grans de la ciutat. Puntuals a la cita han sortit de la porta de l’Ajuntament totes les comparses amb els seus grallers i tabalers. Un seguici que obrien les Diablesses que tornaven aquest 2018 al Pati de la Residència Sant Josep. Darrere d’elles les figures de foc, la Momeroteta, la Momerota, el Dragalió i el Drac. Uns i altres han estat matiners amb la pólvora i han omplert el carrer Sant Josep de guspires i fum. L’Àliga, els Nans i els gegants de la Família Robafaves seguien la comitiva que tancaven l’alcalde, els regidors i l’Agrupació Musical del Maresme. Com cada any, aquest emotiu acte vol incloure els més grans a la Festa Major i que ells agraeixen emocionats.

No són els únics, també les famílies que els acompanyen durant aquest intens matí de Les Santes viuen amb emoció la presència de tanta gent al Pati de la Residència i la ballada de Sardanes.

Sardanes que, interpretades per la Principal de la Bisbal, han unit a grans i no tant grans a les rotllanes que s’han format a l’ombra de les moreres i el tendall instal·lat per intentar evitar que el sol desfés sota la suor a més d’un assistent.

Després d’una bona estona, l’acte acaba amb la tradicional ballada de sardanes de la Família Robafaves i els balls de totes les figures, abans de tornar cap a l’Ajuntament i fer la dormida més informal i desenfadada de Les Santes en què, a diferència de tota la resta, la Geganta és l’última figura en anar a dormir.

Informa: Cristina Salad