Les farmàcies de Mataró alerten de la falta d'amoxicil·lina en xarop

Els farmacèutics assenyalen que també manquen altres fàrmacs per pacients amb malalties cròniques

El problema de subministrament d'amoxicil·lina en xarop també afecta farmàcies de Mataró. Aquest antibiòtic està especialment indicat per usos pediàtrics per combatre infeccions com otitis, bronquitis o faringitis.

A més, els establiments farmacèutics consultats per tvmataró han explicat també que manquen d'altres medicaments, com els que necessiten les persones que pateixen malalties cròniques.

Monsterrat Corona Colldeforn (Farmàcia Els Jutjats): "Realment hi ha falta de subministrament de molts medicaments, no només d'aquest. El que passa és que amb l'amoxicil·lina pediàtrica ha saltat l'alarma. L'amoxicil·lina és un medicament que és d'urgència i que és per nens. El necessites al moment i per això ha saltat molt més l'alarma. Ja fa molt de temps que anem al darrere de molts medicaments. Hi ha molta altra gent amb malalties cròniques que contínuament estan pendents de si tenim o no la medicació

En termes generals, els professionals farmacèutics de la ciutat han atribuït aquest problema a la falta de subministraments i d’alguns materials.

Laura López (Farmàcia Creu Blanca): Jo crec que potser hi ha un desproveïment en materials per envasar com el tap d'alumini, ja que són envasos de vidre. És el que ens ha explicat algun delegat d'altres laboratoris perquè també hi ha un desproveïment d'altres medicaments. També a vegades no hi ha prou cartonatge

Pel que fa a l'amoxicil·lina, alguns farmacèutics han admès la problemàtica que això suposa, però expliquen que, a banda que el metge pugui prescriure algun altra alternativa mèdica al malalt, es podrien trobar d'altres solucions.

Laura López (Farmàcia Creu Blanca): Ara mateix hi ha certs laboratoris que estan deixant de fabricar el format petit de xarop (de 40 ml) per donar l'abast a la població que necessita el xarop de 120. Després, Sanitat ens deixa fer unes diligències, unes substitucions, sempre que la dosi prescrita sigui de 250 ml. En aquests casos podem dispensar sobres de 250 ml o comprimits de 500 ml sempre que es puguin partir per la meitat

Això sí, la majoria de farmacèutics consultats han puntualitzat que “no hi ha hagut un excés de demanda” de l’amoxicil·lina en xarop, sinó que és un problema de subministrament.

En aquest sentit, han explicat que s’ha creat un xat entre les farmàcies de la ciutat per comunicar-se entre elles i poder aconseguir el medicament que els usuaris necessiten.