×

Missatge d'error

Notice: Undefined index: und a include() (línia 84 de /var/www/vhosts/mataroaudiovisual.cat/httpsdocs/sites/all/themes/mataroaudiovisual07/templates/node/node.tpl.php).

Les farmàcies mataronines ofereixen més mitjans per detectar precoçment el VIH

A principis d'aquest any s'ha començat a comercialitzar a les farmàcies el que es coneix com "l'autotest del VIH". Una prova que permet conèixer de manera ràpida si la persona està infectada pel virus, sempre que es faci el test dins dels terminis que es recomanen. En una entrevista al Mataró al Dia, el doctor Lluís Force, metge adjunt del servei de medicina interna i especialista en malalties infeccioses de l'Hospital de Mataró, ha destacat la importància del diagnòstic precoç. Precisament, Mataró està un 10 per cent per sobre de la xifra de Catalunya de diagnòstics tardans i arriba al 50 per cent dels casos que es diagnostiquen tardanament. 

Tot i que es tracta d'un tractament poc conegut, l'Hospital de Mataró compta amb una via per evitar una infecció definitiva. Tal com ha detallat el doctor Lluís Force, en el termini d'entre les primeres 3 o 4 en què s'ha produït la situació de risc fins a 72 hores després es pot optar per aquest procediment que evita que en cas que el virus hagi entrat, pugui infectar les cèl·lules.

A banda de l'autotest que es pot trobar a les farmàcies, a Mataró hi ha diverses opcions per poder fer-se la prova de detecció del VIH de manera confidencial. D'una banda a l'Hospital de dia es pot fer gratuïtament aquesta prova i també es pot fer -previ pagament- a 4 farmàcies de la ciutat com són la Farmàcia Fité, de la Riera; Farmàcia Roca, del carrer Nou; Farmàcia Via Sosa, del carrer Poeta Punsola; i Farmàcia Corona-Subirana, del passeig de Ramon Berenguer.

 

Informa: C.Sánchez