×

Missatge d'error

Notice: Undefined index: und a include() (línia 84 de /var/www/vhosts/mataroaudiovisual.cat/httpsdocs/sites/all/themes/mataroaudiovisual07/templates/node/node.tpl.php).

Les farmàcies alerten que hi ha neguit per aconseguir mascaretes, guants i gels hidroalcohòlics

Les farmàcies, com a serveis essencials, no han cessat la seva activitat ni un sol moment. Al contrari, tenen més demandes que mai, especialment de productes que, en moltes ocasions, no poden servir. És el cas de la Farmàcia De la Peña, situada a la Rambla de Mataró. Només deixen entrar 5 persones a l’establiment cada vegada i moltes d’elles demanen el mateix: mascaretes, guants de làtex o gels i solucions hidroalcohòliques.  Especialment per les mascaretes però, des de la farmàcia el seu farmacèutic Pere Tutusaus, explica que hi ha molt de neguit entre la població per aconseguir-ne. 

Però, n’hi ha d’aquests productes a les farmàcies? La resposta és positiva, però segons explica la farmàcia de La Rambla, s’acaben ben aviat. De fet, asseguren que es troben amb el cas de persones que volten per tota la ciutat per aconseguir-ne, fet que precisament no és gens recomanable en temps de confinament. Una tendència, la d’anar a les farmàcies, que està agafant especialment la gent gran, que forma part del col·lectiu de risc. A ells, i a tota la població en general, se’ls recorda que una vegada siguin a la farmàcia s’agafi tota la medicació necessària de cop, per no haver de tornar cada dia.

Les mesures per contenir la propagació del coronavirus també es fan visibles a les farmàcies. La Farmàcia De La Peña ha optat per separar el taulell amb un gran plàstic transparent i ha marcat el terra els torns de cada un dels clients. A més, han reduït l’horari i han limitat serveis com prendre la pressió, controlar el sucre o el colesterol.

A més a més, Tutusaus explica que a banda de mascaretes o guants de làtex que els puguin faltar en determinats moments, la medicació està garantida. Assegura que no tenen cap problema de subministrament i envien un missatge de tranquil·litat a la ciutadania perquè asseguren que no els falta cap medicament.

Informa: M.Gómez