Les famílies del Cor de Maria podran accedir amb cotxe al centre a la tarda

L’Ajuntament permetrà que els familiars dels alumnes del Cor de Maria puguin accedir amb cotxe de 3/4 de 5 a 1/4 de 6 de la tarda a La Riera per recollir els seus fills a la sortida de l’escola. Una mesura que s’estendrà fins a finals d’aquest curs escolar i que pretén fer més fàcil la mobilitat per les famílies del centre educatiu. Aquesta franja se suma a l’habilitada entre les 7 i 2/4 de 10 del matí, quan sí que es permet l’entrada de qualsevol tipus de vehicle a La Riera. A les sortides i entrades del migdia, però, es mantindrà la restricció. Fins el 31 de març però, al carrer de Sant Josep hi haurà un informador que als migdies encara deixarà accedir a la zona als vehicles que ho requereixin. 

Aquest matí molts pares i mares d’alumnes del Cor de Maria s’han mostrant indignats i descontents amb la restricció de circulació. Tot i que troben que la mesura és beneficiosa tant pel medi ambient com per la seguretat, creuen que no s’ha tingut prou en compte el fet que hi hagi una escola a La Riera. Alguns han reclamat mesures a l’Ajuntament, altres diuen que hauran de sortir abans de la feina per recollir els seus fills, altres opten aparcar al pàrquing o arriscar-se a cometre alguna infracció. Hi ha qui fins i tot s’ha plantejat canviar d’escola.

La mesura també té incidència entre els comerciants de La Riera i els seus entorns i els transportistes. Tot i que algun comerciant creu que amb la pacificació de La Riera hi haurà més moviment de gent, també els suposarà un problema logístic a l’hora de rebre les comandes. Els transportistes també asseguren que o bé hauran de modificar horaris o anar més ràpid a l’hora de repartir mercaderies o fer més viatges si aparquen a les zones DUM. Sobre les DUM, algun transportista assegura que la de la Plaça de les Tereses té un espai insuficient i que la de la Muralla del Tigre està lluny de La Riera.

Tot això en el primer dia de la restricció de trànsit de La Riera i la posada en marxa de les zones DUM, que ha de culminar amb la pacificació a mig termini del centre de la ciutat des de la Nau Gaudí al Cafè Nou.

 

Informa: S.Ruiz/ J.Masriera