Les escoles i instituts es preparen per obrir amb l’entrada a la fase 2

escoles

Els centres escolars de la ciutat es preparen per obrir a partir del mes de juny i un cop s'hagi entrat ja en fase 2. A partir del que explicava la setmana passada el Conseller d'Educació Josep Bargalló, els centres d'infantil, primària, secundària, cicles i estudis superiors hauran d'obrir les seves portes, per oferir suport emocional i acompanyament als alumnes en aquest final del curs 2019-20. La directriu és clara i ara els centres han de treballar i enginyar-se-les per poder garantir el que demana la Generalitat, alhora que complir amb totes les mesures de seguretat que es requereixen. Això serà especialment complicat en els cursos d'infantil i primer cicle de primària. Tal i com explica el Director de l'Escola Pia Santa Anna a Mataró, Toni Aguilar, les condicions decretades per la Generalitat i les fortes mesures de seguretat, suposen un repte pel centres educatius, que han de treballar a contrarellotge per complir-ho

Pel que fa als instituts, el cas és diferent, l'edat dels alumnes simplifica les coses, tot i que la principal dificultat serà garantir els diferents grups d'alumnes no es trobin entre ells. Així ho veu el Director de l'Institut Thos i Codina Simó López.

El que encara no veuen clar els centres i consideren que el departament ho haurà de concretar, és l'afirmació que va fer el conseller de que les escoles estarien obertes durant tot l'estiu. Entenen que poden cedir els espais per a fer-hi activitats, però recorden que els professors necessitaran algun tipus de descans, sobretot després del sobreesforç d'aquests mesos.

Des dels centres educatius també afirmen que aquesta nova forma de fer a les escoles implicarà la necessitat de més professorat. Expliquen que acabaran el curs com puguin, però que sobretot, de cara el curs que ve, la reducció del nombre d'alumnes per grup i la possibilitat de que encara s'ofereixin classes de forma telemàtica, implicaran que facin falta més docents. En aquest sentit la comunitat educativa resta a l'espera del que pugui concretar el conseller Bargalló, que ja ha reconegut que caldran més recursos per escoles i instituts el curs que ve. També esperen que aquest canvi previst de cara el curs vinent, amb 15 alumnes per espai, i la impossibilitat de barrejar grups no comprometi els diferents sistemes educatius dels centres, sobretot aquells on es potencia el treball cooperatiu i per projectes.

Informa: A.Gual