Les distraccions al volant ocasionen molts accidents

Les distraccions al volant ocasionen molts accidents

Mirar el mòbil, el GPS o canviar l’emissora de ràdio són accions que obliguen a treure la vista de la carretera als conductors i disminueixen l’atenció dels vianants als carrers. Ja siguin de vianants o de conductors les distraccions influeixen de la mateixa manera en aquests casos. Si ens fixem en Mataró, la ciutat segueix la mateixa dinàmica que el conjunt del país. 
Qui juga un paper molt important en la recuperació i inici d’una nova vida dels ferits en accident és l’Institut Guttmann. La mataronina Roser Fernàndez incideix en les distraccions dels vianants als carrers de les ciutats com a causa també d’accidents i atropellaments. Tal com apunta no es tracta de deixar de fer activitats sino de fer-les amb responsabilitat. 

Les dades es posen sobre la taula precisament ara que es commemora el Dia Mundial en record a les víctimes d’accidents de trànsit i les seves famílies. Una jornada que vol servir de reflexió sobre les conseqüències d’aquests sinistres. Ferides greus i lesions medul•lars acostumen ser el resultat més advers que capgira la vida dels afectats. Exemple d’això és Jordi Porta. Fa més de 10 anys que va en una cadira de rodes fruit d’un accident i assegura que s’hagués considerat afortunat si l’hagués parat la policia. 

L’ONU dedica el tercer diumenge de novembre a recordar les víctimes dels accidents i a les seves famílies. L’any passat van morir a les carreteres catalanes més de 300 persones. El Servei Català del Trànsit promou la campanya a la carretera víctimes 0 per acabar amb la inacceptable qualsevol pèrdua de vides humanes en accident de trànsit.

Informa: C.Salad/ O.Debat