Les Dissantes es reformulen i convoquen a ballar el 'Jo sóc com tu' en el marc del 'Mataró s'enlaira'

La Fundació El Maresme reformula les Dissantes i convoca a ballar el “Jo sóc com tu” a vuit escenaris a l’hora en el marc de la festa alternativa “Mataró s’enlaira”. Tot i que aquest any la festa solidària no es podrà celebrar com cada any per la pandèmia, es planteja poder ballar la nova cançó “Obre els ulls i somriu, canviràs el món” de manera presencial però també telemàtica. Per a tots aquells que no puguin assistir a un dels vuit escenaris que estaran en funcionament la tarda del 26 de juliol, es podrà accedir a sessions de videoconferència per ballar la flashmob simultàniament amb La Fundació El Maresme. Les sessions s’enregistraran per fer-ne un muntatge del vídeo final de la flashmob 2020, juntament amb les imatges dels diferents escenaris.

A més de la possibilitat de poder accedir de manera virtual per ballar simultàniament i formar part del muntatge del vídeo, també es crearà un mapa virtual on tothom que vulgui podrà penjar el seu vídeo ballant la coreografia des de casa, i quedarà enllaçat en un mapa google a través del web de la Fundació. 

La cançó del Jo sóc com tu d’aquest any vol ser una nova mirada cap al món davant la pandèmia i aquest any compta amb una col·laboració de luxe amb la participació d’artistes que han participat en altres edicions de les Dissantes com Buhos, els Catarres, Germà Negre, Cesk Freixas, Suu, el Niño de la Hipoteca, D’Callaos, Ferran Exceso, Sara Roy i Canteca de Macao. La cançó ha estat composada per Adrià Salas de La Pegatina i produïda per Carlos Manzanares.

La coreografia es farà pública aquest mateix vespre a partir de les 8 i ha comptat amb la col·laboració de la companyia de dansa mataronina Dans in Vitro. La voluntat és que tothom qui ho vulgui ja es pugui començar a aprendre la coreografia que vol ser més accessible i inclusiva que mai.

Com a novetat, aquest any s’ha creat una botiga solidària en línia. Comprant els productes de la Fundació El Maresme es col·labora en la millora de la qualitat de vida de les persones amb discapacitat intel·lectual, un col·lectiu molt vulnerable davant la Covid-19. A la botiga s’hi poden trobar samarretes, polseres i mascaretes. 

Informa: C.Sánchez