Les dietes miracles no funcionen

Així de contundent s’explica la dietista del Consorci Sanitari del Maresme, Maria Roca. Si volem perdre pes i cuidar la nostra alimentació i el nostre cos cal canviar els hàbits nocius i esforçar-se per ser constants. Segons Roca, les ‘dietes miracle’ o aquelles que et prometen resultats en molt poc temps i sense gaire esforç no funcionen. La dietista afirma que la dieta o el tractament ha de ser individualitzat, perquè cada persona és diferent, i no tothom respon igual davant els canvis.

No és bo eliminar proteïnes o consumir només un grup concret d’aliments. Roca explica que cal menjar de tot: verdura, fruita, hidrats de carboni i vitamines, que són les que permeten que el nostre cos funcioni. A més, la dietista alerta que no cal fiar-se tampoc dels aliments ‘naturals’, perquè poden tenir efectes adversos segons cada persona.

Roca conclou que per tenir bons hàbits alimentaris cal tornar a l’origen. Menjar peix i carn de bona qualitat i, si pot ser del dia, millor. També destaca que cal planificar la compra, fer exercici i un seguiment amb objectius reals pactats perquè tot funcioni.