Les Creus de Sant Jordi del 2022 s'entregaran al Teatre Monumental

La gala es farà l'11 de juliol a les 19h. Entre els guardonats a títol individual hi haurà el pallasso Tortell Poltrona, la jugadora de bàsquet Laia Palau o l'actriu Carme Elias. Estopa, l'Elèctrica Dharma o el Liceu la rebran com a entitats

Fotografia: tvmataró

El Teatre Monumental acollirà l'entrega de Creus de Sant Jordi d'aquest 2022. Així ho ha anunciat aquest migdia la portaveu del govern de la Generalitat, Patricia Plaja. El lliurament d'aquest reconeixement tindrà lloc l'11 de juliol a les 19 hores. En total, es distingiran 20 persones i 10 entitats. Entre les personalitats guardonades en destaquen el Pallasso Tortell Poltrona, fundador del Circ Cric a Mataró. També l'actriu Carme Elias; la jugadora de bàsquet Laia Palau; o el difunt sociolingüista Miquel Strubell. Els grups Estopa i Elèctrica Dharma, el Gran Teatre del Liceu o Colla de Castellers els Bordegassos de Vilanova són algunes de les entitats que rebran al teatre mataroní la Creu de Sant Jordi.

Patricia Plaja, portaveu del Govern de la Generalitat: Avui el govern ha distingit amb la Creu de Sant Jordi a 20 personalitats i 10 entitats que pels seus mèrits han prestat serveis destacats a Catalunya en defensa de la seva identitat o en el pla cívic o cultural. La Creu de Sant Jordi és un dels màxims reconeixements que pot rebre una persona o entitat per part de la Generalitat de Catalunya. També aquest any l'elecció de les persones guardonades preserva la paritat de gènere. L'acte de lliurament de les diferents Creus de Sant Jordi se celebrarà el proper 11 de juliol a les 19 hores al Teatre Monumental de Mataró.

La Creu de Sant Jordi es va crear el 1981 per distingir les persones o entitats que hagin prestat serveis destacats a Catalunya. Aquests darrers anys l'han rebut els mataronins Justo Molinero, Núria Quadrada, Joan Viñas, Joan Pera, Josep Fradera i Joaquim Arenas. També la Fundació Hospital, el Col•legi de l'Advocacia de Mataró i la Sala Cabanyes.

 

Informa: S.Ruiz