Les AV de Rocafonda i el Centre, a favor del projecte de la Teixidora

En un comunicat, les dues associacions s'han ofert per mediar entre el Sindicat de l'Habitatge i l'Ajuntament per l'ocupació de l'antiga Escola Menéndez i Pelayo. Defensen les activitats que hi fa l'entitat i són contraris a l'enderroc de l'edifici

Fotografia: tvmataró

Les associacions veïnals de Rocafonda i Mataró Centre s'ofereixen per fer de mediadors entre el Sindicat de l'Habitatge de Mataró i l'Ajuntament per l'ocupació de l'antiga Escola Menéndez i Pelayo. Així ho han fet constar les dues associacions veïnals en un comunicat conjunt, on també expliquen que veuen amb bons ulls les activitats que hi realitza el Sindicat de l'Habitatge. Asseguren que no creuen que "l'ocupació sigui la forma de resoldre els problemes de manca d'habitatge ni d'equipaments" als dos barris. Tot i això, consideren més adients les activitats socioculturals que hi organitza l'entitat que no l'enderroc de l'edifici per fer-hi un aparcament provisional com proposa el consistori. És per això que demanen a l'Ajuntament que es permetin les activitats que s'estan fent a l'Escola Menéndez i Pelayo, sempre que la seguretat estigui garantida. A més, qualifiquen l'edifici d’històric i demanen que sigui rehabilitat. També creuen que s'ha d'estudiar si la part més antiga del recinte es pot catalogar com a Bé d’Interès Local.

Rafael Fernández, president AV Rocafonda: Cal assegurar-se que ningú pateixi cap tipus de perill, però això és una bona proposta. És una gent que està fent coses positives pel barri i la seva gent. Nosaltres, entre l'opció d'enderrocar i la de fer alguna cosa útil escollim fer alguna cosa útil.

Jordi Galdon, presdient AV Mataró Centre: D'entrada fer un aparcament per compensar les places de zona blava que han eliminat ens semblava bé. Però no ho han fet i a la que han vingut unes persones que fan coses interessants, els hi tallen l'aigua. Si ha estat durant tres anys un edifici amb aigua potable, per què quan entra gent a fer-hi alguna cosa se'ls hi talla l'aigua?

El govern manté la voluntat d'enderrocar l'edifici

Per la seva banda, el govern es manté ferm en la seva voluntat de no negociar i fer complir les previsions per l’enderroc de l’antiga escola Menéndez i Pelayo. Així ho ha explicat avui mateix, a micròfons de tvmataró, el regidor de Seguretat Pública Juan Carlos Jerez, que ha reiterat que s’hi farà un aparcament provisional fins que es debati quin equipament hi ha d’anar.

Juan Carlos Jerez, regidor de Seguretat Pública: Respectem l’opinió de les associacions de veïns. Sabem que la immensa majoria d’associacions veïnals, incloses aquestes dues, estan en contra de les ocupacions. Aquesta no és la via. La decisió sobre Menéndez i Pelayo és enderrocar-lo perquè quedi com a solar d’equipaments. Estudiarem i farem el debat públic i ciutadà que calgui per veure quin tipus d’equipament hi posem. Però mentrestant la idea que tenim de fa anys és que hi farem un aparcament provisional fins que no es faci un nou equipament.

 

Informa: S.Ruiz/ A.Gual