Les ADF demanen recursos per a la gestió de prevenció de pèrdua de boscos

La suma de diversos factors pot portar a incendis pràcticament impossibles l'extingir. Així ho ha assegurat el cap de les Agrupacions de Defensa Forestal -ADF-  de Serra de Marina, Vicenç Ribas. Els boscos amb molta massa morta, sumat al fet que els estius cada cop són més llargs i la manca de pluges són factors determinants que poden portar a incendis que cap mitjà humà pugui aturar. A hores d'ara però, el Maresme es troba en bones condicions, per les pluges de les darreres setmanes, que han deixat els boscos prou humits com perquè no es puguin generar incendis. Tot i així, el cap del parc de Bombers de Mataró, Joan Carles Romero, ha alertat que el bosc no està fora de perill. La massa forestal ha avançat i ocupat espais que abans eren vinyes o zones de cultiu. Pel cap del parc de bombers el bosc està en situació de deixadesa. 

La plaga d'escarabats Tomicus que afecta els boscos del Maresme també ha tingut els seus efectes positius. Tot i que aquest insecte ataca als arbres i per tant crea més massa morta que pot facilitar la crema i propagació de foc, també ha estat un motiu per parar atenció i abocar recursos en aquestes zones forestals. 

Des de les Agrupacions de Defensa Forestal de la comarca reclamen recursos per a la gestió forestal, que és una de les principals eines de prevenció dels boscos. Per la seva banda, des del cos de bombers de la Generalitat demanen responsabilitat al conjunt dels ciutadans i reclamen que el bosc no es converteixi en un abocador.