L'emprenedoria i el coneixement, elements clau pel futur de Mataró

Cal creure en les potencialitats de Mataró de cara al futur. En aquesta ocasió la ciutat compta amb la matèria primera per a la futura revolució, l’emprenedoria i el coneixement, especialment el tecnològic. Durant la revolució industrial, la ciutat també va ser capdavantera en el tèxtil però sense la matèria bàsica, el carbó que donava energia a els màquines de vapor. Així ho ha assegurat el Doctor en Economia, Enginyer de Telecomunicacions i ex Director del Tecnocampus, Jaume Teodoro.

Teodoro ha pres part en el cicle de conferències que porta terme el col•lectiu Amics de la Ciutat de Mataró. La conferència, sota el títol “Mataró, una època de canvis o un canvi d’època. Noves oportunitats”, s’ha basat en l’efecte de la innovació i internet com a motor de transformació socioeconòmica de la ciutat.

Primer de tot, segons Teodoro, per poder afrontar el futur, s’ha de fer una revisió del passat. Per exemple, que va contribuir a que Mataró fos la ciutat del tèxtil i, més tard, davant la caiguda del tèxtil i la metal·lúrgia, que va fer la ciutat per a erigir-se, en els últims anys, com una de les més emprenedores d’Espanya.

Informa: O.Debat/ L.Barrosso