L'educació reivindica la necessitat de treballar i estudiar en centres segurs

La concentració reivindicava la necessitat d’ampliar plantilla de docents, reduir les ràtios i millorar la seguretat als centres educatius

Concentració d'educació a la N-II
Imatge: Mataró Audiovisual

La plaça de Miquel Biada, propera al Departament d'Educació dels Serveis Territorials, ha acollit aquest dimarts a la tarda una manifestació que ha aplegat una vintena de persones. La convocatòria anava a càrrec dels sindicats USTEC·STEs, Comissions Obreres, UGT, CGT i la Intersindical CSC.

Amb aquesta mobilització els organitzadors han tornat a reclamar la necessitat de reduir les ràtios d’alumnes per aula, d’ampliar la plantilla de l’equip docent i de millorar la seguretat. A més, també han volgut denunciar que no estan a favor d’haver de supervisar que els alumnes es facin, ells mateixos, proves PCR. Els docents es neguen en rodó en assumir aquesta tasca per la qual no estan ni formats ni degudament protegits.

A les portes d’acabar el primer trimestre, Mar Pijoan també ha valorat com han transcorregut aquests mesos. Segons el seu punt de vista, la Generalitat no ha sabut complir les mesures que van establir a l’inici del curs. Un fet que ha posat i posa en perill la salut dels alumnes i dels professors.

Una vegada iniciada la concentració, aquesta s’ha desplaçat fins davant de l’estació de tren de Mataró des d’on han tallat la carretera N-II durant gairebé mitja hora. Els representants sindicals han llegit conjuntament un manifest i posteriorment s’han dirigit als Serveis Territorials del Maresme-Vallès Oriental per enganxar-hi cartells reivindicatius on s’hi podia llegir ‘Bargalló dimissió’ o ‘Volem una educació segura!’. Aquesta manifestació s’ha replicat a 7 seus més dels Serveis Territorials distribuïts arreu de Catalunya.

Informa: L.Sanmiquel / J.Masriera