L'AV Rocafonda demana mesures urgents per frenar la inseguretat al barri

AV Rocafonda

L’Associació de Veïns de de Rocafonda demana actuacions urgents al barri per tal de revertir la situació d’inseguretat que s’hi viu des de fa un temps. Denuncien inacció policial i demanen que s’impulsi un pla de desenvolupament comunitari, el desplegament d’educadors de carrer o la creació  d’un equip de serveis socials específic pel barri, entre d’altres mesures. Des de l’Associació interpel·len directament tant al govern com a l’oposició. En aquest sentit, aquest migdia han presentat un comunicat davant els mateixos veïns i la premsa, on s’hi recullen totes aquestes demandes i que tenen la intenció d’entrar per registre a l’Ajuntament. En el comunicat alerten que la inacció podria comportar un risc de guetització, marginació i violència al barri. Ho ha explicat Maria Majó, Presidenta de l’Associació veïnal de Rocafonda.

L’ocupació de pisos relacionats amb el tràfic de drogues, els petits actes delictius o les agressions masclistes són algunes de les problemàtiques que s’han anat aguditzant aquests últims anys. Des de l’Associació de Veïns consideren que molta d’aquesta delinqüència està estretament relacionada amb les màfies i el crim organitzat. En aquest sentit i fent referència a les patrulles veïnals que demanava crear el PP, l’Associació de Veïns alerta de la perillositat de tirar endavant accions com aquestes. També titllava d’electoralista la proposta dels populars, així com el missatge d’alerta que llençava el partit la setmana passada.

Els problemes de convivència i inseguretat del barri deixa dades com la següent: cada any unes 200 persones deixen Rocafonda.

Informa: A.Gual/ O.Debat