L'associació Punt de Referència acompanya joves extutelats

L'associació va néixer fa 25 anys a Barcelona i fa dos anys que es va implantar a Mataró. Amb el projecte Referents, els voluntaris fan de mentors dels joves. Amb el projecte Acull, la implicació és més gran, doncs suposa que el jove viu amb una família

Bàrbara Bort i Bet Termes, responsables dels projectes Referents i Acull, de l'associació Punt de Referència, durant l'Entrevista de Mataró Ràdio
Bàrbara Bort i Bet Termes, responsables dels projectes Referents i Acull, de l'associació Punt de Referència, durant l'Entrevista de Mataró Ràdio

Fa 25 anys es va crear a Barcelona l'associació sense ànim de lucre "Punt de Referència". Aviat farà dos anys que va arribar a Mataró. Planteja dos projectes de voluntariat per acompanyar joves extutelats en el seu procés d'emancipació.

Amb el projecte Acull, els joves són acollits per famílies amb qui conviuran durant 9 mesos. Implica un grau d'implicació important, doncs el jove viure en aquella casa, formarà part de la família.

Amb l'altre projecte, Referents Mataró, els joves disposen de voluntaris que els fan de mentors i els acompanyen en algunes activitats. En el Referents, 20 parelles de persones voluntàries s'han sumat al projecte durant el primer any d'implantació a Mataró. No implica conviure, sinó la disponibilitat d'unes hores i activitats a convenir.

Punt de Referència compta amb el suport de l'Associació de Veïns de Rocafonda, l'Ajuntament de Mataró, el Centre de Formació i Prevenció i la Fundació Iluro.

Bet Termes i Bàrbara Bort, reponsables dels projectes Referents i Acull, ho han explicat a l'Entrevista de Mataró Ràdio.