L'associació d'Amics del Bisbe Joan Godayol cessa la seva activitat

Pim Montserrat i Jaume Gonzàlez, membres de l'associació creada el 1994 per ajudar el bisbe Godayol a la zona d'Ayaviri, als Andes peruans, expliquen a l'Entrevista que l'activitat "té continuiïtat des del propi territori"

Jaume Gonzàlez i Pim Montserrat, membres de l'Associació d'Amics del Bisbe Joan Godayol, durant l'Entrevista de Mataró Ràdio
Jaume Gonzàlez i Pim Montserrat, membres de l'Associació d'Amics del Bisbe Joan Godayol, durant l'Entrevista de Mataró Ràdio

L'associació Amics del Bisbe Joan Godayol es dissol i farà un acte de cloenda el dia 3 de desembre, amb una missa d’acció de gràcies a la parròquia de Sant Josep, que serà presidida pel propi bisbe Godayol. L’associació va ser creada a Mataró el 1994, dos anys després que el sacerdot mataroní fos nomenat bisbe de la zona deprimida d’Ayaviri, als Andes peruans. La funció de l’associació durant tots aquests anys ha estat proporcionar recursos per obrir granges-escola i residències d’estudiants o realitzar accions com aportar calçat pels nens o obrir un dispensari mèdic.

El bisbe Godayol va haver de renunciar al bisbat d’Ayaviri per qüestions de salut l’any 2004. Tot i així, l’associació d’Amics va continuar la seva tasca solidària. Ara, cessen en la seva activitat i la seva funció la seguirà fent una entitat creada al Perú pels propis veïns a partir de la feina feta per l’associació mataronina.

D’altra banda, un grup de dones que han participat en accions de voluntariat a Ayaviri des de l’associació d’Amics del Bisbe Godayol, també estan creant una altra associació basada en objectius ecologistes.

Segons Pim Montserrat i Jaume Gonzàlez, membres de l’Associació, els objectius que s’havien marcat s’han complert i es donen per satisfets amb el fet que la seva tasca té continuïtat en el territori peruà.

JAUME GONZÀLEZ, associació Amics del Bisbe Joan Godayol

Nosaltres, com associació ja tanquem. Però hi haurà continuïtat. Seran precisament les persones voluntàries que van anar allà. Elles, el tema, d’entrada, és l’ecològic. I és un moment oportú. Per això, des de l’Ajuntament de Mataró estan registrant aquesta nova entitat.

I a partir d’aquí, tenir algú que des d’allà pugui seguir-ho. Nosaltres ho hem aconseguit. I pensem que això és l’objectiu.

PIM MONTSERRAT, associació Amics del Bisbe Joan Godayol

Marxat en Godayol, amb l’Antoni Castellví vam anar al Perú perquè hi havia un projecte aprovat i no sabíem com quedaria. Vam anar a veure el nou bisbe i va dir que ell no s’hi sentia identificat, que féssim el que ens semblés. I sort que es va crear aquesta contrapart. I de la mà d’aquesta contrapart vam tirar endavant aquest projecte.

JAUME GONZÀLEZ,  associació Amics del Bisbe Joan Godayol

Nosaltres el que hem volgut, és que aquest tancament, que no és un tancament sinó una cobertura de projectes i un seguiment d’objectiu, doncs ho hem volgut fer d’una manera oficial.