L'Associació Posidònia 2021 impulsa una jornada per netejar les platges i el fons marí

Aquest diumenge 17 de juny es durà a terme la primera Beach Clean Up Dels Fons Marins  i Les Platges de Mataró, una acció solidària oberta per persones de totes les edats. La iniciativa pensada per l'Associació Posidònia 2021, es realitzarà a la Platja del Varador de Mataró als 10h00, amb la missió de recollir la major quantitat de residus de les platges, com les xarxes de pesca. Marcel Gubern, part de l'equip de, comenta sobre aquesta problemàtica.

Durant la jornada, els voluntaris que s'hagin inscrit prèviament i rebut una formació, treballaran en grups netejant les platges. Els més petits també podran participar durant el programa, seran els encarregats d'aprofitar els envasos plàstics i altres deixalles reutilitzables per crear treballs manuals. La jornada també comptarà amb una demostració del grup de gossos de rescat subaquàtic Newfywater i també s'explicaran les greus conseqüències dels hams abandonats a les platges.

Segons dades de la revista Plos One, en el Mar Mediterrani s'acumulen entre mil i tres mil tones de plàstics, principalment en forma de microplàstics, conseqüència de la ruptura d'objectes com a ampolles, borses i embolcalls. Aquestes alarmants dades van inspirar aquesta iniciativa que combina tant la labor dels voluntaris que treballaven en la sorra, com la neteja del fons marítim.

 

Informa: M.Viteri