L'Arxiu Comarcal documenta el referèndum de l'1 d'octubre

L'Arxiu Comarcal del Maresme està recollint aquests dies documentació i cartelleria en referència al referèndum de l'1 d'octubre. Cartells de diferents mides, fulletons, fotografies,... en definitiva, qualsevol element que pugui permetre documentar la jornada pensant en els que el dia de demà voldran conèixer la història. Tot plegat sense mirar-se la documentació des de cap vessant concreta perquè, tal i com apuntava ahir al programa Mataró al Dia d'aquesta casa el director de l'Arxiu Comarcal del Maresme, Alexis Serrano, els arxivers no treballen amb cap postura política sinó que volen garantir en el futur aquesta documentació per fer-ne un ús didàctic per les escoles, acadèmic, historiogràfic, estudis socials, d'antropologia, etcètera. 

Entre la documentació hi ha paperetes de la votació i una de les urnes que es va fer servir a Vilassar de Mar. De fet, hi ha molta de la documentació que també s'aconsegueix gràcies a la facilitat de capturar els moments amb els telèfons mòbils. 

Des de l'Arxiu Comarcal del Maresme insisteixen amb què tothom qui tingui documentació gràfica com fotografies, vídeos o més cartelleria i ho vulgui cedir a l'arxiu, el material es documentarà i formar part d'aquest fons històric.

Informa: M.Gómez/ M.Castilla