L'apoderament econòmic femení, una assignatura pendent

"Apoderar en femení" aquest és el nom d'una de les dues sessions diàries que organitza el Consell Comarcal del Maresme en el marc de la setmana de l'emprenedoria. La xerrada ha estat impartida aquest matí per la psicòloga Marta Muñoz i Núria Viñas, presidenta de l'Associació Catalana de Dones Directives i Empresàries. Viñas ha explicat que la voluntat és la de donar eines perquè les dones puguin apoderar-se personalment i, sobretot, econòmicament per tirar endavant les seves vides amb total llibertat i independència.

La dona autònoma és un dels exemples que ha destacat Viñas per mostrar algunes de les clares diferències entre els homes i les dones dins el sector i que just aquest dilluns van presentar al parlament de les dones. Viñas ha explicat que el 85% de les tasques de la llar es carreguen sobre la dona, un temps que no poden dedicar al treball i que els resta competències davant els homes. Moltes d'elles no es donen d'alta d'autònoms per no poder-s'hi dedicar a jornada completa.

Viñas assegura que una reforma de la llei de l'autònom ajudaria a aflorar molta d'aquesta economia submergida. Ha acabat fent èmfasis en la necessitat de seguir lluitant perquè les dones estiguin a més llocs de decisió i tinguin el mateix sou que els homes per la mateixa feina.

 

J.Penarada