L'ampliació del Mataró Parc, subjecta a la modificació del Pla General

Mataró Parc

Fins que no es faci una modificació del Pla General d'Ordenació de Mataró l’ampliació de Mataró Parc no serà possible. Així ho especifica l’informe jurídic encarregat pel govern a un consultor extern. Un informe que retrotrau al Pla General de 1977 i al  que anul•la la reparcel•lació de 1995. Amb aquest informe es posa de manifest la necessitat de reordenar el sector per poder començar a posar fil a l'agulla a l'ampliació del centre comercial. Inicialment serien els 11.000m2 sobre els quals el propietari, Tomàs Olivo, ja té drets assolits i després s’hauria de valorar la possibilitat de fer créixer aquesta ampliació tal i com pretenia Olivo inicialment. Una ampliació, que tot i així, i com apunta aquest dictamen, no només depèn de la modificació d’aquest pla General d’ordenació, que s’hauria d’aprovar per majoria absoluta en un ple, sinó que en última instància també dependria de la Direcció General de Comerç i de la Direcció General d’Urbanisme de la Generalitat.

Una ampliació per la que el govern s’ha mostrat predisposat, sempre i quan la proposta sigui complementària amb el model comercial que ja té la ciutat, mantenint un equilibri entre el comerç de centre comercial i el de proximitat del centre de la ciutat.

 Aquest mateix dilluns el govern es va reunir amb representants del centre comercial, per acostar posicions i comentar el marc jurídic que deixa aquest informe. De la mateixa manera, aquest matí s’ha informat a la resta de grups municipals sobre les conclusions de l’estudi encarregat pel govern.

Informa: A.Gual/ C.Salad/ C.Sánchez