L'Ajuntament té pendent decidir si reobrirà els parcs infantils

Mataró és l'únic gran municipi català on les àrees de jocs dels infants es troben tancades des del juliol. Un grup de famílies reivindica el dret dels infants a jugar a l'aire lliure

Imatge: Enric Lucena

L’Ajuntament de Mataró posposa la decisió de la reobertura dels parcs infantils, que es troben tancats com a mesura de seguretat pel coronavirus. Aquest dilluns s’ha reunit el comitè tècnic d’emergència per plantejar si es pot obrir els 128 espais per a infants que hi ha a la ciutat, que estan tancats des del juliol del 2020, davant les reivindicacions de grups de famílies en els darrers dies. Fonts municipals reconeixen que els indicadors sanitaris no presenten una millora respecte de l’estiu passat, però que en altres mesures de competència municipal ja s’han tingut en compte altres factors a l’hora de decidir. De moment no hi ha data fixada per decidir què passarà amb les zones de joc infantils mataronines, les úniques d’un gran municipi català que continuen tancades com a mesura de prevenció de contagis.

Aquest cap de setmana, un grup de persones s’ha concentrat davant l'ajuntament per demanar que s'obrin els parcs infantils de la ciutat. Una protesta convocada a través de les xarxes socials. En paral·lel, i també a través de les xarxes, s’ha creat el grup @obrimelsparcsdemataró, un conjunt de famílies de Mataró que “reivindica els drets dels seus fills per utilitzar els parcs”. En aquesta pàgina comparteixen imatges de la senyalització i tancaments que es poden veure des de l’estiu a les placetes infantils i que n’impedeixen l’ús. Les famílies mobilitzades reconeixen que s’estan desplaçant a altres municipis de la comarca, quan el confinament perimetral ho permet, perquè els seus infants puguin jugar a l’aire lliure. Afirmen que ja han fet arribar les seves queixes a l’Ajuntament i que la resposta que reben és que “el consistori no disposa de recursos per mantenir els parcs oberts amb seguretat”. Una de les portaveus del col·lectiu @obrimelsparcsdemataró, Mònica Rodrigo, ha expressat aquest dilluns les seves inquietuds al programa el Mirador de Mataró Audiovisual.

Està previst que aquest grup de famílies intervinguin al ple durant l’audiència prèvia, quan els ciutadans poden prendre la paraula, a la sessió d’aquest mes de març, que té lloc aquest dijous. A més, aquest col·lectiu de famílies ha convocat a través d’Instagram una acció aquest dimecres 3 de març a les 5 de la tarda la plaça de les Tereses.

Informa: C.Sánchez