L'Ajuntament planteja unes Santes alternatives i de tan sols tres dies

Les Santes d’aquest 2020 seran diferents. Hi ha Festa Major de Mataró confirmada per l’Ajuntament però repensada i adaptada a la nova normalitat que està per venir. Totes les formacions al consistori han arribat a l’acord de no celebrar Les Santes en el seu format habitual i reduir-les, d’entrada, a només 3 dies: el 25, el 26 i el 27 de juliol. La programació alternativa deixaria fora de programa els actes multitudinaris com el Desvetllament Bellugós i altres actes de la Nit Boja, com podria ser l’Escapada a Negra Nit, però també el No n’hi ha prou! o les dormides de les comparses institucionals. Aquestes últimes, pendents de saber si els portadors de les figures podrien, o no, fer-les ballar. Segons l’Ajuntament, atesa la situació actual marcada per la crisi del coronavirus, aquests grans actes “no es poden desenvolupar amb les màximes garanties per a la salut i la seguretat ciutadana”. Escoltem la regidora de Cultura, Maria José Pérez Carrasco.

Així doncs, l’Ajuntament planteja una aposta clara pel que han anomenat “Cultura de km 0” i els actes que es facin seran majoritàriament en espais tancats i reduïts, amb l’aforament regulat, distribuïts per la ciutat, comptaran amb control d’accés i es prendran les mesures sanitàries que marqui la normativa com el distanciament social. Tot plegat generarà un estalvi econòmic important pel municipi. Exactament l’Ajuntament s’estalviarà mig milió d’euros, que ja ha anunciat que es destinarà a combatre els efectes de la Covid-19 a Mataró.

El consistori assegura haver mantingut converses amb entitats de la ciutat, el teixit associatiu i veïnal i les colles institucionals per acabar de prendre la decisió. I recorda que compta amb la seva participació per organitzar aquestes Santes alternatives. Unes Santes que aquest 2020 posaran el punt final la nit del 27 de juliol amb els Focs Artificials, que també es podrien veure repartits per la ciutat per tal d’evitar multituds a les platges de la ciutat. Les Santes perden el seu format i programació habitual aquest any, amb actes, horaris i espais diferents, però l’Ajuntament ja s’ha compromès a recuperar-ho el 2021. 

Informa: M.Gómez