L'Ajuntament paga abans els seus proveïdors per apaivagar l’impacte econòmic

Mataró segueix prenent mesures econòmiques per apaivagar l’impacte que pugui produir la crisis sanitària provocada pel Coronavirus. L’última ha estat la de reduir el termini de pagament als seus proveïdors. Aquest mes de març, el consistori ha abonat els rebuts en 36 dies, per tant, 12 dies abans que les factures abonades a principis d’any, on el termini de pagament va ser de 48 dies.

Aquest pagament de març ha ascendit a 3,08 milions d’euros i més de la meitat d’aquests diners, 2,20 milions, s’han abonat des que va entrar en vigor l’estat d’alarma decretat el govern espanyol, el passat 14 de març.

I de fet, la reducció del termini de pagament se suma també a altres mesures de caràcter econòmic i fiscal que s’han impulsat des del consistori mataroní per facilitar la gestió econòmica d’empreses i autònoms. Recordem que entre les mesures hi ha l’ajornament del pagaments dels tributs municipals fins que acabi l’estat d’alarma i també la suspensió de contractes de serveis i subministraments que han hagut d’interrompre l’activitat, tot i que en aquests casos, l’Ajuntament ha assumit les despeses de personal, del lloguer dels locals i els costos del manteniment.

Informa: M.Rodríguez