L'Ajuntament notifica als ocupants de l'edifici del carrer Jaume I que han d'abandonar l'immoble

L'Ajuntament declara inhabitable l'edifici ocupat del carrer Jaume I, notifica als seus ocupants que han d'abandonar l'immoble i obre un expedient a la propietat. D'aquesta manera es fa un primer pas en el desallotjament de l'immoble a l'espera que arribi l'ordre judicial d'execució que també s'ha requerit a la propietat dins el procediment engegat. Segons l'expedient elaborat pel consistori mataroní a través d'inspeccions fetes a l'edifici, aquest representa un risc per a la seguretat i la salut de les persones que hi viuen i per tant es recomana que sigui desallotjat com a mesura cautelar. Segons els informes l'edifici presenta la instal·lació elèctrica manipulada deixant-la accessible a agents externs o interns com l'aigua, amb risc d'electrocució. També presenta trencament de les portes d'accés a l'ascensor amb risc de caiguda, equips de cuina i lavabos incomplets i instal·lació de gas butà en alguns immobles, sense la ventilació necessària.

En el procediment hi han participat diversos serveis municipals entre els quals hi ha Habitatge, Policia Local, Salut Pública, Llicències i Benestar Social, mentre que les notificacions, un total de 24 es van entregar aquest passat dilluns. Amb les notificacions s'ha ofert des de Benestar Social alternativa habitacional als ocupants empadronats a Mataró que manifestaven condicions de vulnerabilitat, en total 10 unitats familiars. D'aquestes, 3 van acceptar l'allotjament provisional ofert per l'Ajuntament, 2 van renunciar-hi, 2 més van marxar sense poder rebre la informació i iniciar la tramitació, mentre que les 3 restants no es van presentar a la cita.

Per altra banda, l'actuació també ha comportat un expedient sancionador al propietari, una entitat gestora, per incompliment del deure de conservació durant els darrers anys, així com la utilització anòmala dels habitatges per causa de la seva desocupació permanent. En aquest sentit el consistori també està pendent de l'ordre judicial d'execució, que ha d'arribar per part de la propietat en breus i que hauria de permetre el desallotjament definitiu de l'edifici.