L'Ajuntament es compromet a impulsar mesures per fer front al canvi climàtic

L'Ajuntament es compromet a impulsar mesures per fer front al canvi climàtic

L’Ajuntament es compromet a tirar endavant polítiques municipals per fer front al canvi climàtic. Aquest és el compromís que ha sorgit de la Junta de Portaveus d’aquest dilluns arran d’una Declaració Institucional presentada per tots els grups municipals i que ha estat aprovada per unanimitat. Millorar l’espai verd, adaptar el municipi als efectes de la crisi climàtica (com les onades de calor o la falta de precipitacions), promoure sistemes de recollida eficients que garanteixin un 50% de recollida selectiva neta per al 2023 i del 70% per al 2027 o reforçar les mesures que fomenten l’autoconsum d’energia elèctrica tant als habitatges com a les empreses i equipaments són algunes de les mesures que es posaran en marxa a la ciutat per fer front al canvi climàtic. Mesures urgents i imprescindibles, segons ha valorat l’alcalde de Mataró, David Bote, que a més creu que l’Ajuntament ha de servir d’exemple per la població. En aquest sentit, s’impulsarà des de l'Ajuntament un programa de conscienciació per centres escolars, comerços i indústries.

A més de les mesures locals, la Junta de Portaveus també exigeix als governs català i espanyol que compleixin amb la normativa europea que de cara al 2030 demana una reducció del 40% de les emissions de gasos d’efecte hivernacle, una quota d’energies renovables del 27% i una millora de l’eficiència energètica també del 27%.

 A més, des del consistori es tornarà a reiterar a la Generalitat que doti d’una major protecció el patrimoni immaterial biopaisatgístic de la ciutat, especialment les dunes de Mataró i l’alguer de la costa del Maresme. 

 

Informa: S.Ruiz