L'Ajuntament de Mataró reclama el conveni pel traspàs de la N-II

El Partit Popular de Mataró reclama el conveni entre el Ministeri de Foment i la Generalitat sobre el traspàs de la Nacional II des de Montgat i fins a Tordera. Aquest acord, signat l’any 2009, es dotava de 400 milions d’euros, dels quals 97,4 es van aportar directament al pressupost d’aquell any. Diners que no es van invertir mai al Maresme per part de la Generalitat i que va fer que la resta de milions fins als 400 promesos no es traspassessin des del Ministeri de Foment. Ara el PP demana millorar la seguretat viària i que es renegociï el conveni per el traspàs de la Nacional II al seu pas pel Maresme.

Recentment el RACC ha publicat un estudi que assenyala el tram de la N-II entre Mataró i Montgat com a un dels vials amb més concentració d’accidents de trànsit de Catalunya. Un tram que també surt a la llista dels que concentren més accidents de motos i ciclomotors. Un risc alt, o molt alt, d’accidents que l’estudi del RACC assegura que tenen un total de 2.195 quilòmetres de les carreteres catalanes.

La perillositat del tram de la N-II, creuen els populars, que milloraria si s’invertissin els diners pactats en l’acord de fa més de 9 anys. Si no s’ha fet fins ara, creu el líder de la formació a Mataró, José Manuel López, ha estat per la crisi econòmica, la situació política i la complexitat d’entesa al territori.

Aquest tema s’ha portat en declaració institucional a la Junta de Portaveus del mes de gener presentada pels populars i ha rebut el vot positiu de totes les formacions polítiques amb l’abstenció de la CUP.

M.Gómez