L'Ajuntament de Mataró es veu més fort per aguantar aquesta crisi que no la de 2008

crisi

L’Ajuntament de Mataró està més preparat per aguantar la crisi econòmica derivada del coronavirus que la crisi financera de 2008. Ho ha explicatel regidor d’Administració de l’Ajuntament, Juan Carlos Jerez, en una entrevista a Mataró Audiovisual. Jerez assegura que, tots els indicadors econòmics actuals, deixen l’Ajuntament en una situació sanejada i amb capacitat de resposta a mig termini.

De fet, el consistori ha tancat en aquest ple del mes d’abril la liquidació pressupostària de l’any 2019, que va acabar amb un superàvit de 4,6 milions d’euros. El 20% d’aquest superàvit es destinarà a despesa social. La dada es reforça amb la suma del també romanent positiu de l’exercici de 2018, que va arribar als 5,2 milions d’euros.

Ara fa deu anys però, l’afectació de la crisi va ser molt diferent. Llavors el consistori, sobretot pel que fa a l’empresa municipal d’urbanisme PUMSA, es va veure arrossegat per la crisi del sector financer i immobiliari.

En l’episodi posterior a l’esclat de la crisi immobiliària, el Grup Ajuntament de Mataró va arribar a tancar exercicis com el de 2013 amb un deute de 262 milions d’euros, amb uns interessos bancaris de més de 3.500 euros al dia. Especialment, els anys més durs per a les administracions locals van anar del 2010 al 2015.

Informa: O.Debat