L'Agència de Residus de Catalunya destinarà 4 milions d'euros al Parc Circular Mataró-Maresme

L’Agència de Residus de Catalunya subvenciona amb 4 milions d’euros les actuacions per implementar la primera fase del Parc Circular Mataró-Maresme. Un projecte, impulsat pel Consorci per al Tractament de Residus Sòlids i Urbans del Maresme que vol potenciar l’economia circular a la comarca. Concretament, la subvenció correspon a la posada en marxa de l’Espai REFER i es destinarà a adaptar les instal·lacions de l’edifici i en adquirir la maquinària amb la qual es farà funcionar la part de tractament de voluminosos.. Un Espai REFER que està previst que comenci a construir-se durant el primer semestre d’aquest 2020.

Aquest primer espai estarà destinat a activitats encarades a la ciutadania. Per exemple, es podrà rebre assessorament per reparar i reutilitzar diversos objectes o també s’hi organitzaran tallers i xerrades. L’objectiu final és allargar la vida útils dels productes per reduir la generació de residus.

Dins d’aquest primer període, també s’hi inclou la creació d’un espai de triatge de residus voluminosos. Des de les instal·lacions es valorarà si aquests materials poden ser reciclats per així, reduir la quantitat de residus que acaben sent destinats a la valorització energètica.

Per altra banda s’està treballant també per establir col·laboracions  publico-privades per poder abraçar altres iniciatives relacionades amb l’economia circular.

El Parc Maresme Circular estarà situat al polígon industrial de Mata-Rocafonda i disposarà d’una superfície de 20.000 metres quadrats.   

 

Informa: L.Sanmiquel / S.Ruiz