L'AFAM recomana més hidratació contra les altes temperatures

Amb l’arribada de l’estiu i les altes temperatures augmenta el risc de patir un cop de calor, per això és essencial tenir una bona alimentació i hidratació, especialment en nens i persones grans. La gent de la tercera edat concretament té menys líquid corporal a causa de la disminució de la musculatura i també orina més perquè se’ls va reduint la capacitat de filtratge dels ronyons, cosa que ja fa que perdin més aigua de forma natural.

Es recomana evitar les hores de màxima calor, entre les 12 del migdia i les 16 de la tarda,  on se sua més i, per tant, es perd més aigua. Bibiana Bassas, Infermera de l’Associació de Familiars malalts d’Alzheimer del Maresme explica que aquesta pèrdua d’aigua podria produir problemes de salut com infeccions d’orina.

Per hidratar-se Bassas recomana prendre 2,5L d’aigua al dia pels homes i 1L per les dones, que tenen menys volum. Però no cal que sigui aigua necessàriament, es poden prendre fruites i menjars lleugers que ja aporten gran quantitat d’aigua.

La set és un mecanisme natural que s’activa quan es perd entre un 1 i un 1,5% del líquid corporal. Una de les problemàtiques és la falta de sensació de set que pot desencadenar una deshidratació, per això Bassas insisteix en mantenir una bona hidratació durant l’estiu.

Informa: J.Peñaranda