L'AECC organitza activitats per prevenir i detectar a temps el càncer de colon

L’Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC) ha organitzat una jornada de conscienciació de cara a la detecció del càncer de colon. Aquest diumenge el Parc Central s’ha omplert d’activitats com zumba o tonificació amb l’objectiu d’aconseguir que totes aquelles persones entre 50 i 69 anys que són alertades pels centres sanitaris per fer-se una prova preventiva, se l’acabin fent. Des de l’associació expliquen que el càncer de colon té molta incidència però que es pot prevenir si es detecta a temps amb una prova de detecció de sang en femta.

Les activitats, emmarcades en la celebració del Dia Mundial contra el Càncer de Colon, no s’aturen per l’associació, que treballa frenèticament al llarg de l’any en els seus tres pilars fonamentals: la conscienciació, la investigació i el suport a malalts i familiars quan la malaltia ja és present. Així, barregen l’atenció psicològica i social, tant important per pacients i família.

Des de l’organització estan molt satisfets amb l’èxit de la jornada i no descarten tornar-ho a tirar endavant l’any vinent.

Informa: M.Gómez / J.Masriera

Tags: