L'advocacia lamenta que les mesures preses aquest agost per descongestionar la justícia han resultat inútils

El sector de l'advocacia denúncia que la mesura impulsada pel Ministeri de declarar hàbil el període de l'11 al 31 d'agost per tal descongestionar la justícia han estat inútil. Així ho ha expressat la Degana del Col·legi d'Advocats de Mataró, Maria Pastor, qui ha afegit també que "una congestió de la justícia de molts anys no es pot solucionar en un mes d'agost" i que un cop passat aquest període s'ha vist que ni tan sols s'ha pogut recuperar l'endarreriment que ha implicat l'aturada imposada per l'estat d'alarma. Pastor també considera que la mesura, més enllà de no complir l'objectiu pel qual va ser creada, ha vulnerat un dret fonamental dels treballadors de l'advocacia com és el dret al descans, afectant especialment als autònoms i petits bufets.

Pastor també apunta que el fet que la mesura no hagi afectat a tots els operadors jurídics per igual, ha afectat precisament a la seva baixa efectivitat. La situació, que ha estat denunciada pel Col·legi d’Advocats de Mataró a través d'un comunicat, ha generat també un rebuig unànime entre els col·legis de tot l'Estat.

De fet, les queixes unànimes del sector van fer recular al Ministeri a última hora, a finals del mes de juliol, declarant finalment el mes d'agost com a inhàbil. La impossibilitat que aquesta nova mesura fos aprovada pel Senat, ja que aquest aleshores es trobava de vacances, va impossibilitar però que s'executés aquest canvi.

Informa: A.Gual