L'adéu als peatges deixa 70 persones a l'atur al Maresme

Els treballadors acomiadats cobren 45 dies per any treballat i una indemnització mínima de 45.000€

Setanta dels 115 treballadors d’Invicat (Infraestructures Viàries de Catalunya) al Maresme s’han quedat a l’atur amb la desaparició dels peatges de les autopistes. És el personal de peatges, centres d’atenció i oficines, inclosos en l’ERO d’Abertis. Els que no s’han vist afectats són els 45 operaris de manteniment i conservació de les vies, a qui s’ha subrogat amb els contractes laborals i condicions que ja tenien fins ara. A aquests cal afegir els 10 treballadors d’Innovia, que també conserven el lloc de treball i les condicions laborals. Les condicions d’aquest Expedient de Regulació d’Ocupació inclou 45 dies per any treballat; l’aplicació de l’acomiadament improcedent, amb la indemnització màxima que preveu la llei, assegurança mèdica durant un any i un acompanyament especial pels afectats amb 55 anys o més. Per Jordi Claramunt, president de la Plataforma Independent de Treballadors d’Autopistes (PITA), les condicions que estableix l’acord d’acomiadaments era millorable.

La indemnització mínima és de 45.000€, als que se sumen 7.500€ més per aquells que superen els 12 anys d’antiguitat. De fet, la gran majoria dels afectats són treballadors que porten molts anys treballant a Abertis, amb antiguitats laborals d’entre 20 i 30 anys i amb una mitjana d’edat que frega els 50 anys. Situació aquesta que col·loca la plantilla amb una edat complicada per tornar a reinserir-se al mercat laboral.

Des de PITA consideren que, amb voluntat de l’empresa, s’haurien pogut recol·locar més treballadors dins d’Abertis. En total, l’alliberament dels peatges de les diferents autopistes de Catalunya ha deixat 350 persones a l’atur.

Informa: Cristina Salad